18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglant kért az ügyész a svéd riportert lefejező feltalálóra

2018.04.23. 23:43

A dán ügyészség szerint félő, hogy ha valaha szabadlábra kerül, akkor újra gyilkolhat Peter Madsen, akit azzal vádolnak, hogy a tengeralattjáróján brutálisan megkínozta és meggyilkolta Kim Wall svéd újságírót, ezért az ügyész életfogytig tartó börtönbüntetést kér a bíróságtól. 

Kim Wall meggyilkolásának ügyétől hetekig hangos volt a világsajtó tavaly. A 30 éves svéd riporter egyedül indult útnak a dán eltaláló saját tengeralattjáróján, hogy interjút készítsen Madsennel. A tengeralattjárót viszont sosem hagyta el élve, megcsonkított, megkínzott torzóján még tavaly augusztusban találták meg Koppenhága környékén a tengerben, de pár testrésze csak novemberben került elő. 

Jakob Buch-Jepsen ügyész a koppenhágai bíróságon azt mondta, Madsen nem bolond, bár egy mérges, érzelmileg roncsolt ember, akiből hiányzik az empátia, és pszichiátriai szakvéleményre hivatkozva azt mondta a gyanúsítottról, hogy Madsen egy intelligens ember "pszichopata hajlamokkal". Madsen védője szerint viszont az a horror sztori, amit az ügyészség előad, nem tényekre, csak találgatásokra épül, az pedig nem a védencének a dolga, hogy bebizonyítsa, hogy ártatlan, az ügyészségnek kell bizonyítania, hogy bűnös. 

A gyilkossággal végig Madsent vádolták, értelemszerűen, hiszen csak ketten voltak a hajón, bár a dán férfi tagadta a gyilkosságot. Madsen azt állítja, hogy a nő egy balesetben halt meg, amelynek következtében végül a tengeralattjáró is elsüllyedt, ezt viszont a vád szerint egyáltalán nem támasztják alá a szakértők. Madsen azt beismerte, hogy feldarabolta a holttestet, de állítása szerint csak azért, mert csak így tudta kihozni a tengeralattjáróból és "a tengerbe temetni" Wallt, ezért a bűnért pedig a védője szerint legfeljebb fél év börtönt kellene kapnia. Kim Wall torzóján viszont kínzás és késszúrások nyomait, a körmei alatt pedig Madsen DNS-ét találták, a férfi számítógépén pedig videókat is találtak a nyomozók a kínzásról. 

Madsen tárgyalása március elején kezdődött, a bíróság szerdán mond ítéletet az ügyben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport