Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke

2018.04.23. 14:06

Hétfő délelőtt megszületett a hercegi pár harmadik gyereke, egy kisfiú, írja a brit királyi ház hivatalos Twitter-csatornája.

A Kensington-palota szerint Katalin hercegnét a hétfő reggeli órákban, „a vajúdás korai szakaszában” Vilmos herceg kocsival vitte be a kórházba.

A protokoll szerint először a pár napja 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették, ezután küldték ki a hírt az internetre.

A királyi család legfiatalabb tagja a londoni St. Mary Kórház Lindo Wing nevű magánosztályán jött világra. A kórház előtt már április 9-én felállították a kordonokat, azóta gyülekeztek ott az újságírók arra várva, hogy meginduljon a szülés. Ugyanitt született a mostani újszülött két testvére, György herceg és Charlotte hercegnő, valamint 1982-ben Vilmos herceg is. 

2018-04-23T171138Z 756347926 RC11CF0A6810 RTRMADP 3 BRITAIN-ROYA
Fotó: Henry Nicholls

A baba nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, de már lehet fogadni a fogadóirodákban. Jelenleg a legesélyesebb nevek között az Arthur, Albert és Jack van.

Az újszülött egy újabb hellyel maga mögé utasította nagybátyját, Harry herceget a trónöröklési sorban, de még így is csak az ötödik helyen áll, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

K  AP20180423151
Fotó: Frank Augstein / MTI

A rekordideje, 66 éve uralkodó II. Erzsébet után legidősebb fia, Károly herceg következik a trónra várakozók sorában, majd unokája, Vilmos herceg, és dédunokája, a most négyéves György herceg.  • Hírek
  • Bankszámla