Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzbírságot kapott a férfi, aki náci mancslendítésre tanította kutyáját

2018.04.23. 15:05

A skót bíróság már márciusban bűnösnek találta azt a férfit, aki barátnője kutyáját megtanította a náci karlendítésre bizonyos vezényszóra. Vagyis nyilván náci láblendítésre, hiszen egyik mellső lábát emelte fel a mopsz, amikor azt hallotta gazdájától, hogy Sieg Heil! De akkor is, ha azt hallotta, hogy "Gas the jews" (kb. gázba a zsidókkal). Felvételt is készített a produkcióról, ami felkerült a Youtube-ra, és elég keményen el is kezdett terjedni.

Mark Meechum a videót 2016 áprilisában töltötte fel Youtube-ra, ahogy náci mancslendít Buddha nevű kiskutyája, a felvétel felment 3 milliós nézettség fölé.  

A férfit végül gyűlöletbeszédért állították bíróság elé, és bűnösnek is találták, majd most április végéig kellett várni az ítélethirdetésre, írja a Theguardian.com. Mark a bíróságon azt mondta, nem gondolta, hogy ennyire terjedni fog a videó, és egyébként is csak azért csinálta, hogy felbosszantsa a barátnőjét, a bíró pedig azt mondta, az sem mentesíti a férfit, hogy a humor kategóriába töltötte fel.

A dolognak akár szabadságvesztés is lehetett volna a vége, de az ítélet szerint a férfinak végül csak pénzbírságot kell fizetnie, egészen pontosan 800 fontot - ami valamivel kevesebb mint 300 ezer forint - a durván antiszemita és rasszista tartalom feltöltéséért.