Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kötél általi halál helyett életfogytiglant kapott egy német nő Irakban

2018.04.24. 20:52

Életfogytiglani börtönbüntetésre változtatta a bagdadi központi büntetőbíróság annak a marokkói származású német nőnek a halálbüntetését, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjaként részt vett egy támadás megszervezésében az iraki biztonsági erők ellen.

A bíróság januárban kötél általi halálra ítélte a nőt, aki fellebbezett. Ezután változtatták életfogytiglanra az ítéletét, ami Irakban 20 év. A börtönből jó magaviselet mellett legkorábban 15 év múlva szabadulhat, írja az MTI.

A német adatvédelmi törvény miatt csak Lamia K. néven említett vádlott Németországból először Szíriába, onnan pedig Irakba utazott, hogy csatlakozzon a dzsihadista szervezethez.

A nő a délnyugat-németországi Mannheim város egy felkapott részén élt három gyerekével és német férjével a Mannheimer Morgen helyi napilap szerint. Az újság megjegyzi, hogy a nő az interneten vette fel a kapcsolatot az iszlamista körökkel.