Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elütötték a Novicsok-idegméreg feltalálóját

2018.04.25. 15:41 Módosítva: 2018-04-25 15:42:26

Kórházba kellett szállítani a Szkripal-ügy miatt újból reflektorfénybe került, szovjet fejlesztésű Novicsok-idegméreg egyik feltalálóját, Vlagyimir Ugljevet, miután otthona közelében elütötte őt egy autó, írja a Moscow Times.

A The Moscow Times című moszkvai lap szerint a már nyugdíjas Ugljevet a Fekete-tenger partján fekvő Anapában lévő otthona közelében ütötte el egy kocsi, amikor a zebrán ment át. Ugljev szerint egy hetven éves anapai lakos gázolta el őt, a tudós szerint a baleset véletlen volt.

A Novicsok volt az a vegyi anyag, amellyel márciusban dél-angliai Salisburyben ismeretlenek, a nyugati titkosszolgálatok szerint orosz megbízásra megpróbálták megölni az egykori orosz-brit kettős ügynök Szergej Szkripalt. Oroszország tagadja, hogy köze lett volna a támadáshoz.