Ödön
2 °C
11 °C

Nem egyezett bele a kényszerházasságba, saját családja ölhette meg az olasz-pakisztáni lányt

2018.04.25. 14:38

A pakisztáni hatóságok exhumálják az Olaszországban letelepedett, pakisztáni születésű Sana Cheema holttestét, miután felmerült a gyanú, hogy a lánnyal saját családja végzett, mikor hazautazott – közölte a BBC.

ita
Fotó: Instagram

A 26 éves lány egy szintén pakisztáni származású, és szintén Olaszországban élő férfivel szeretett volna megházasodni, de ez nem tetszett a családjának. A rendőrség közlése szerint Sana Cheema apja ragaszkodott ahhoz, hogy a lánya egy Pakisztánban élő rokonukkal házasodjon össze.

A rendőrség a lány apja, bátyja és unokatestvére ellen indított nyomozást. Ők a kihallgatásukon azt állították, a lány halálát betegség okozta.

Az emberi jogi szervezetek adatai alapján egyre több a "becsületgyilkosságok" Pakisztánban. Az áldozatok szinte minden esetben olyan nők, akik visszautasítják a kényszerházasságot. 2015-ben nagyjából 1100 nővel végzett ilyen okból a családja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?