Drónok támadták meg a legnagyobb szíriai orosz légibázist

2018.04.25. 07:36

Kedd este felfegyverzett drónok támadták meg a legnagyobb szíriai orosz légibázist. Orosz források szerint a hmejmimi támaszpontot legalább két pilóta nélküli gép közelítette meg, de mindkettőt lelőtték a Pantszir S-1-es légvédelmi ütegek. Egyes beszámolók szerint az orosz légvédelemnek néhány rakétát is le kellett szednie.

A Pantszir S-1-es légvédelmi rendszer
A Pantszir S-1-es légvédelmi rendszer
Fotó: Wikipedia

Az első dróntámadástjanuár elején intézték Hmejmim ellen, akkor tucatnyi repülő próbálta megrongálni az ott állomásozó gépeket. Valószínűleg mindkét támadást a bázishoz közeli Idlib kormányzóságból vagy a részben megszállt Latakiából indította valamelyik ottani ellenzéki frakció. A szíriai kormányerők ellen harcoló milíciák egyike sem rendelkezik légierővel, és drónjaik is kereskedelmi forgalomban kapható eszközök, melyekre kézigránátnál nem erősebb barkács-robbanószerkezeteket erősítenek. Szinte kizárt, hogy ilyen eszközökkel a zavarkeltésnél többet el lehessen érni a korszerű légvédelmi rendszerekkel védett orosz bázison.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek