Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a Gázai övezet határán meglőtt újságíró

2018.04.26. 15:58

Belehalt sérüléseibe az a palesztin újságíró, akit április 13-án lőttek meg izraeli katonák a Gázai övezet és Izrael határán, írja az Independent a gázai egészségügyi szolgálat jelentése alapján.

A 24 éves Ahmed Abu Husszein már a második újságíró, aki munka közben vesztette életét a határnál zajló tüntetéssorozatban. A férfi jól látható, Press feliratú mellényt és egy TV-jellel ellátott sisakot viselt. A gázai Voice of People rádió munkatársa volt, ami a Palesztin Felszabadítási Szervezethez (PFSZ) köthető. Izrael terrorszervezetnek tartja a PFSZ-t.

A Gázai övezet és a zsidó állam határánál hetek óta tartanak az összecsapások.

Szerdán kilenc hónap börtönre ítéltek egy izraeli katonát, amiért még 2014-ben lelőtt egy tizenhét éves palesztin tüntetőt. Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. A fiatal családjának 50 ezer sékeles (körülbelül 3,5 millió forintos) kártérítést ítéltek meg.