Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

21 védett magyar piócával bukott meg egy nő Hamburgban

2018.04.27. 23:35

Törökországból érkezett egy 63 éves nő pénteken Hamburgba, amikor a vámosok egy furcsa műanyag dobozt találtak a nő poggyászában, benne 21 piócával. A nő azt mondta a hatóságoknak, hogy térdfájását kezeli az állatokkal. 

Bár vizsgálatok kimutatták, hogy piócák hatékonyak bizonyos krónikus ízületi gyulladás kezelésében, mivel jó  részük védett, a nőnek import és export papírokkal kellett volna igazolnia az állatok eredetét, valamint szállításuknak engedélyezését. Mivel a nő ezekkel a papírokkal nem rendelkezett, a vámosok lefoglalták a furcsa csomagot, és tartalmát elküldték szakértői vizsgálatra, ahol kiderült, hogy a nő a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listájáról választott magának gyógyírt, ritka, Magyarországon őshonos piócák képében. 

A reptéri vámosok szóvivője szerint rendszeresen utaznak emberek olyan állatokkal és növényekkel, amelyek védettséget élveznek. A német vámosok  2017-ben, országos szinten 45 ezernél is több védett organizmust foglaltak le, közel 1000 eset során.

(via thelocal.de)