Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két tucat gyereket késeltek meg Kínában

2018.04.27. 15:09 Módosítva: 2018-04-27 15:23:14

Frissítés: Hétről kilencre emelkedett a kínai középiskolai késelő halálos áldozatainak száma. Egy férfi péntek kora este agyonszúrt hét lány és két fiút, tízet pedig megsebesített a Kína északi részén található Micsében.

A középiskolás diákok éppen hazafelé tartottak, amikor a késelő rájuk támadt.

A 19 diák életkora 12 és 18 év között van, és többségük - tizennégy - lány. A tettest, egy 28 éves férfit elfogták. Vallomása szerint hajdanán az iskola tanulója volt, osztálytársai bántalmazták, ezért meggyűlölte a diákokat.

Korábban írtuk:

Legalább hét gyerek meghalt, és 12 megsebesült Kínában, amikor helyi idő szerint délután negyed hétkor középiskolásokra támadt valaki az észak-kínai Senhszi tartományban, Mizhi megye egyik iskolájában. A megsebesített diákok életkora 12 és 18 év között van. 

A késes támadót elfogták. Az elkövető egyes értesülések szerint egy helyi, akit korábban kirúgtak ebből az iskolából, és 28 éves. 

A helyi lapok szerint az "iskola és a társadalom elleni" bosszúból követte el a támadást, valamint mert 13-14 éves korában sokat támadták az iskolában, és ennek a traumája a mai napig kísérte.