Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Két tucat gyereket késeltek meg Kínában

2018.04.27. 15:09 Módosítva: 2018.04.27. 15:23

Frissítés: Hétről kilencre emelkedett a kínai középiskolai késelő halálos áldozatainak száma. Egy férfi péntek kora este agyonszúrt hét lány és két fiút, tízet pedig megsebesített a Kína északi részén található Micsében.

A középiskolás diákok éppen hazafelé tartottak, amikor a késelő rájuk támadt.

A 19 diák életkora 12 és 18 év között van, és többségük - tizennégy - lány. A tettest, egy 28 éves férfit elfogták. Vallomása szerint hajdanán az iskola tanulója volt, osztálytársai bántalmazták, ezért meggyűlölte a diákokat.

Korábban írtuk:

Legalább hét gyerek meghalt, és 12 megsebesült Kínában, amikor helyi idő szerint délután negyed hétkor középiskolásokra támadt valaki az észak-kínai Senhszi tartományban, Mizhi megye egyik iskolájában. A megsebesített diákok életkora 12 és 18 év között van. 

A késes támadót elfogták. Az elkövető egyes értesülések szerint egy helyi, akit korábban kirúgtak ebből az iskolából, és 28 éves. 

A helyi lapok szerint az "iskola és a társadalom elleni" bosszúból követte el a támadást, valamint mert 13-14 éves korában sokat támadták az iskolában, és ennek a traumája a mai napig kísérte.