Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moszkvában és a környéken csaptak volna le terroristák

2018.04.27. 14:36

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet moszkvai merényletekre készülő négy tagú "alvó sejtjének" felszámolásáról ír az MTI az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtószolgálatára hivatkozva. A közlemény szerint a csoport Novij Urengoj városból, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetből érkezett, hogy terrortámadásokat hajtson végre Moszkva térségében.

Az FSZB csütörtökön azt közölte, hogy négy nap alatt Dagesztánban, Tatárföldön, Sztavropol környékén, valamint Omszk és Uljanovszk megyében 12 "banditát" és a terroristák 14 követőjét tette ártalmatlanná.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója a hónap elején arról számolt be, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el és a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Két hete azt mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.