Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A társkeresőkben is ellenséget lát Törökország

2018.04.28. 17:29

Letartóztatták egy párközvetítő cég embereit és legalább ötven ügyfelét Törökországban. Azzaé vádolják őket, hogy közük volt a 2016-os sikertelen államcsínyhez.  Az Anadolu török állami hírügynökség azt is megírta, hogy további 40 bűnös társkeresőt még keresnek.

A 103 személy közül csak néhányan dolgoztak párközvetítőként, a többiek csak  benne voltak a kliensi nyilvántartásban. Mindegyiküket azzal gyanúsítja a hatóság, hogy követői az Egyesült Államokban száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónoknak, aki Recep Tayyip Erdogan elnök szerint a puccskísérlet fő szervezője volt. Gülen tagadja, hogy bármi köze volt az elvetélt államcsínyhez.

2016. július 15., a puccskísérlet után Törökországban példátlan tisztogatásokat hajtottak és hajtanak végre: 50 ezer embert vettek őrizetbe, és több mint 140 ezer embert menesztettek vagy függesztettek fel állásából. Az állami bosszúhadjárat jellemző célpontjai azok az újságírók, akik független anyagokban számolnak be a rendszer túlkapásairól.