Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar nő holttestét találták meg Innsbruckban

2018.04.28. 09:01

Egy magyar szexmunkás rendkívüli halálesete miatt nyomoz az osztrák rendőrség, írja a Bors a Tiroler Tages­zeitung című lap cikke alapján. Az ott Lady Katharinaként ismert 39 éves nő holttestére a kádban találtak rá innsbrucki lakásán. Megállapították, hogy halálát vízbe fulladás okozta, írja a lap.

A Bors cikke szerint bár a nő egyik kuncsaftja egy fórumon azt írta, hogy az epilepsziával küzdő nő az egyik roham alatt a kádba esett és megfulladt, de a boncolás során a halottkém nem talált olyan nyomokat a nőn, ami esésre utalt volna. Végül a hatóságok nem zárták ki, hogy Katharina gyilkosság áldozata lett.

A nő holttestét január 11-én találták meg, az ügy azóta sem oldódott meg. Amikor megtalálták, már egy hete feküdhetett a lakásban a holttest a kádban. Külsérelmi nyomot nem találtak rajta, ahogy a lakásból sem tűnt el semmi, írja a lap.

A nő 2010 óta élt Innsbruckban, a hatóságok tudták, hogy szexmunkásként dolgozik, de a város piros lámpás negyedében nem igazán ismerték, mert a nő a lakásán fogadta kuncsaftjait. "A külügyminisztérium a Bors érdeklődésére azt írta, hogy az osztrák rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adott nekik több információt. A családot közvetlenül értesítették, amely ezután felvette a kapcsolatot a bécsi magyar nagykövetséggel" - írják.