Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Földhöz vágott és megrugdosott egy hétévest, mert idegesítette buszozás közben

2018.04.29. 08:20 Módosítva: 2018-04-29 08:52:30

Sokkoló eset történt Kínában, a szecsuáni tartományban: egy buszon földhöz vágott, majd a fejére lépett és megrugdosott egy hétéves gyereket egy férfi. A brutális támadásról videófelvételt is készített a busz biztonsági kamerája, ami a kínai média hírei nyomán a LiveLeakre is felkerült.

A 21 éves támadót az dühítette fel, mint a felvételeken is látszik, hogy a gyerek unalmában nem bír magával, előbb csak ide-oda mozog, majd amikor a férfi rászól, odarúg felé, és el is találja a kezét. Az ekkor ugrik fel a helyéről, és kezdi brutálisan bántalmazni a gyereket. A csütörtökön történt esetről szóló beszámolók szerint az utasok pillanatokon belül a kisfiú segítségére siettek, a buszsofőr pedig félrehúzódott, és azonnal jelentette az esetet a rendőrségnek.

A hatóságok a 21 éves Guo Moutiant pénzbüntetésre és 15 napos elzárásra ítélték a gyerek bántalmazása miatt, a pénzbírság összegét nem hozták nyilvánosságra.

Az ügy megdöbbentő folytatása, hogy a hír megjelenése után a kínai közösségi médiában sokan az agresszív támadónak adtak igazat. Négyezernél többen lájkolták azt a kommentet, miszerint „ez a személy megtette azt, amit nem mertem megtenni”, és kétezer lájkot kapott az a vélemény is, miszerint „ez bizonyíték arra, hogy ha nincs szülői fegyelem, akkor a nagyobb társadalmi közösség megtanítja a leckét” – idézi az RT.com.