Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A GPS dönthet romba egy amerikai hidat

2018.05.01. 19:35

A georgiai Smyrna nemcsak arról híres, hogy itt született Julia Roberts, hanem sok minden másról, például

  • már 1946-ban egy nőt választottak polgármesternek,
  • a lakosság 91 százalékának van érettségije,
  • és 1840 óta itt áll a fedett Concord-híd, amit a technológia előbb-utóbb romba fog dönteni.
1280px-CONCORD COVERED BRIDGE, COBB COUNTY, GEORGIA

A híd ugyanis csak 2,13 méter belmagasságú, ami alatt egy Lambó simán elmegy, sőt, még egy Escalade is, de egy ponyvás IFA már nagyon nem, pedig a GPS-ek és térképszoftverek előszeretettel terelik erre az autósokat. Akik aztán vagy nekimennek a hídnak, vagy nem. Decemberben már kitettek egy táblát is, hogy NE GYERE ERRE, HA 2,13 MÉTERNÉL MAGASABB A KOCSID, de ennek nagyjából olyan hatása van, mint a tévé elől kiabálni Puhl Sándorral, ahogy az sem segít, hogy a híd bejárata elé felállítottak egy kaput, hogy ha már összetörnek valamit az autósok, az legyen, ne maga a híd, amit 1881-ben építettek újjá, mert leégett a polgárháborúban.

Azóta legalább öt teherkocsi ment neki a kapunak, legutóbb például múlt héten, amikor is az amarikai filmekben rendszeresen látható, és nagyon is irigyelt önköltöztető U-Haul teherautó igyekezett átkelni a folyón. A javítás meg pénzbe kerül arrafelé is, egy-egy ilyen malőr után 800-1500 dollárt kell kiperkálni, és most tessék figyelni,

a sofőrnek,

mert ha ki van téve a tábla, és nem tetszik látni, akkor tessen fizetni. A város vezetősége már felvette a kapcsolatot az ismert térképszoftvergyártókkal, és igyekeznek a következő update-be berakatni a híd méreteit.