Ödön
1 °C
11 °C

A láncdohányos Kim Dzsongun nem gyújtott rá a csúcstalálkozón

2018.05.01. 10:12 Módosítva: 2018-05-01 10:33:24

Az egész világ a két koreai elnök, Kim Dzsongun és Mun Dzsein közötti történelmi jelentőségű találkozóra figyelt a hétvégén. A dolog politikai jelentőségéről, az észak-koreai atommentesítés buktatóiról itt írtunk részletesen.

Ami azonban sokkal lényegesebb, az a történetben meghúzódó cigi szál. Ugyanis az észak-koreai láncdohányos diktátor

egyszer sem gyújtott rá a dél-koreai elnök jelenlétében.

Pedig a demilitarizált zónában, Panmindzson határfalunál történt megbeszélésen hamutálat is kikészítettek az asztalra Kim Dzsongun elé. A találkozót előkészítő stáb is meglepődött azon, mennyire visszafogottan, diplomatikusan viselkedett az északi diktátor.

Pedig otthonában ott gyújt rá, ahol épp rátör a vágy. Olyan állami propagandaképek is készültek róla egy egészségügyi központ megtekintése során, amin égő cigivel a kezében üldögél egy kórházi ágyon, és orvosokkal beszélget. A Guardian beszámolója szerint a hosszú találkozó alatt a diktátor csak egy alkalommal, péntek délután tűnt el a sajtó szeme elől, akkor gyújthatott rá egy külön szobában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?