Koppenhágában kis híján elfajult a majális

2018.05.01. 19:18

Összesen nyolc embert tartóztattak le Koppenhágában a május elsejei ünneplés során, emellett pedig egy szélsőbalos és egy szélsőjobbos csoport összecsapását is meg kellett akadályoznia a rendőröknek – írja a Local.

A letartóztatottak majdnem mindegyike vagy az ünnepségeknek tradicionálisan helyt adó Fælledparken nevű parkban volt, vagy éppen oda tartott. Négyüket még kora délelőtt kapták el, közülük

  • hárman maszkban voltak, holott ez jogszabályellenes,
  • egy pedig a rendőrökre támadt.

A letartóztatások idején egyébként éppen füstbombákat hajigáltak a helyszínen, de utána hirtelen mindenki megnyugodott, a rendőrség pedig kiemelte, hogy ezek az ott zajló eseménytől független történések voltak, az végig békésen zajlott.

Később még három embert kapcsoltak le a parkban, egy negyediket pedig az Israels Plads nevű téren, sorrendben rendzavarásért, kés birtoklásáért, valamint megkísérelt erőszakos cselekedet és a maszkokra vonatkozó szabályozás megsértéséért.

A rendőröknek emellett is akadt dolga, késő délután ugyanis egy szélsőjobbos és egy szélsőbalos csoport nézett egymással farkasszemet, de ezt is megoldották, egyszerűen beálltak közéjük, így a helyzet végül nem tudott elfajulni.  • Tippek
  • Személyi kölcsön