Erzsébet
1 °C
4 °C

Felgyújtották a líbiai választási bizottság központi irodáit

2018.05.02. 14:03

Támadás érte szerdán Líbia fővárosában a választási bizottság központi irodáit, legkevesebb 11 ember életét vesztette, írja az MTI. A támadók között legalább két öngyilkos robbantó is volt. Az épületet felgyújtották, a robbantók azt kiáltozták, hogy Allah akbar!. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A választási bizottságnak egyelőre annyi a dolga, hogy regisztrálja a szavazni szándékozókat. A közelmúltban egymillió új szavazót vettek fel névjegyzékébe. Az ugyanakkor kérdéses, hogy lesz-e választás az észak-afrikai országban. Az ENSZ reméli, hogy még az idén sikerülhet megtartani, ugyanakkor a világszervezet közvetítésével tavaly szeptemberben kezdett újabb tárgyalási forduló az ország különböző térségeit ellenőrző felek között - az elnök- és parlamenti választások előkészítésére - egyelőre nem hozott eredményt.

Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően Líbia káoszba süllyedt, és a fővárost is különböző fegyveres csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Tripoli a székhelye a nemzetközileg elismert egységkormánynak, amelynek hatalmát nem ismeri el az ország keleti részét ellenőrző - tobruki - parlament és kabinet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?