Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Netanjahu: A palesztin elnök antiszemita és holokauszttagadó

2018.05.02. 13:01 Módosítva: 2018.05.02. 13:38

Benjámin Netanjahu izraeli elnök csütörtökön a Twitteren antiszemitizmussal és holokauszttagadással vádolta meg a Mahmúd Abbász palesztin elnököt, írja a Reuters.

Abbász hétfői beszédében különböző történelmi témájú könyvekből idézett mondatokat, és ezek alapján kijelentette, hogy a zsidókat a Európában nem a vallásuk miatt gyilkolták, hanem mert sok volt köztük a bankár és az uzsorás.

„Úgy tűnik, hogy aki egyszer már tagadta a holokausztot, az örökre holokauszttagadó marad" – írta a Twitteren az izraeli miniszterelnök erre válaszul, majd felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el a nyilatkozatot.

Az MTI beszámolója szerint az Egyesült Államok izraeli nagykövete szerdán a Twitteren azt írta: Abbász „új mélypontra" süllyedt kijelentésével. David Friedman egyúttal a palesztinokat vádolta azért, hogy zátonyra futottak a palesztin–izraeli béketárgyalások. Jason Greenblatt, Donald Trump amerikai elnök nemzetközi tárgyalásokért felelős különmegbízottja „nagyon aggasztónak és szörnyen elkeserítőnek” nevezte a palesztin elnök véleményét.