Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kétszáz korrupt rendőrt kapcsoltak le egy mexikói államban

2018.05.03. 05:26

Puebla mexikói állam rendőrségének csaknem 200 tagját függesztették fel állásából, mert a gyanú szerint üzemanyaglopásra szakosodott szervezett bűnözői körökkel játszottak össze - tudatta szerdán a helyi kormányzat.

San Martín Texmelucan városában 185 rendőrt mentettek fel - egyelőre - ideiglenesen a munkavégzés alól. A környék az elmúlt időszakban az üzemanyaglopás melegágya lett. A tolvajok a legtöbbször a Pemex állami olajvállalat vezetékeit dézsmálják meg. A Pemex a múlt hónapban közölte, hogy emiatt már mintegy 30 millió peso (kb. 414 millió forint) kár érte a céget.

A gyanúsított rendőröket Puebla de Zaragozába szállították, ahol mindegyiküket kihallgatják. Akiknél a vizsgálat megalapozottnak találja a gyanút, azokat átadják az ügyészségnek. Akiknél nem, azok visszakerülhetnek posztjukra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?