Árpád
-2 °C
3 °C

113 álrendőrt tartóztattak le Mexikóban

2018.05.04. 10:55

Száztizenhárom álrendőrt vettek őrizetbe Puebla mexikói szövetségi állam egyik városában, írja az MTI. Jesús Morales tartományi közbiztonsági miniszter csütörtökön a Fórmula helyi rádiónak azt mondta: egyelőre nem tudni, mit tervezett a hamis hatósági okmányokkal rendelkező csoport.

Nyomozunk, hogy kiderítsük, ki fizette őket.

Összesen 185 rendőrt ellenőriztek egy akció keretében San Martín Texmelucan de Labastidában. Az államügyészség több rendőrtisztet azzal vádolt meg, hogy bűnszövetkezetekkel játszott össze.

A város bűnüldöző szerveinek körében súlyos visszásságokra derült fény. A helyi rendőrséget gyilkosságokkal és üzemanyaglopással is kapcsolatba hozták. A vádak miatt a szövetségi hatóságok vették át az ellenőrzést a 135 ezer lakosú település rendőrsége felett.

A környék az elmúlt időszakban az üzemanyaglopás melegágya lett. A tolvajok a legtöbbször a Pemex állami olajvállalat vezetékeit dézsmálják meg. A Pemex a múlt hónapban közölte, hogy emiatt már mintegy 30 millió peso (kb. 414 millió forint) kár érte a céget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?