Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyugdíjba vonulása napján nyert 2 millió kanadai dollárt egy férfi a lottón

2018.05.04. 10:26 Módosítva: 2018-05-04 10:26:43

Éppen a születésnapján vonult nyugdíjba, és ráadásul kétmillió kanadai dollárt (408 millió forintot) nyert a lottón egy férfi, írja az MTI. 

A vancouveri Ping Kuen Shum április 28-án vette a lottószelvényt, mivel nemcsak utolsó napját töltötte a munkahelyén, hanem születésnapja is volt. A lottójátékot szervező Brit Columbia-i vállalat közleményéből pedig még aznap este kiderült, hogy kétmillió dollárt nyert a játékon. 

shum-ping-kuen.jpg.scale.704x
Fotó: BCLC

Ping örömében családját és barátait is megvendégelte. Mint mondta: azt tervezi, hogy a pénzből ellátogat Kínába. "Hihetetlen, hogy mind a három dolog egy napon történt" - mondta. A férfi keményen dolgozott egész életében, és most nagyon várja, hogy az ölébe hullott vagyont családjával együtt költse el.

A lottóvállalat számításai szerint csaknem 14 millió az 1-hez az esélye annak, hogy valaki eltalálja mind a hat számot a játékban, ahogy Pinggel történt.

A  férfi életkorát és foglalkozását nem hozták nyilvánosságra.