Olivér
4 °C
8 °C

Egy terrorcsoport két vezetőjét likvidálta az orosz titkosszolgálat

2018.05.04. 17:11

Egy "vallási szélsőséges sejt" két vezetőjét likvidálta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a délnyugat-oroszországi Nyevinnomisszkben, írja az MTI. Az FSZB szerint a sejt terrortámadásokra készült, egyik műhelyükben házi készítésű bombát, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is találtak, a két vezető pedig fegyverrel küzdött a letartóztatás ellen.

A biztonsági szolgálat a nyevinnomisszki akcióról szóló bejelentés után közölte, hogy az elmúlt két napban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet öt, merényletekre készülő tagját vette őrizetbe. A gyanúsítottakat az FSZB szerint részben külföldről irányították. A hatóság itt is saját összeszerelésű bombákat és lőfegyvereket foglalt le.         

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója áprilisban arról beszélt, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Az idei első negyedévben pedig hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét és 12 terrorista sejtet számoltak fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?