Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Máris kiakadtak a németek az egy napja kinevezett amerikai nagykövetre

2018.05.09. 19:41

Ahogy Donald Trump megmondta, az USA szankciói az iráni gazdaság legfontosabb ágazatait célozzák. A német cégeknek azonnal le kell állítaniuk az iráni tevékenységüket.

Ezt twittelte ki Richard Grenell kedd este, pár órával azután, hogy elfoglalta az USA berlini nagyköveti posztját. A frissen kinevezett nagykövet Trump keddi döntésére reagált, mely szerint az Egyesült Államok felmondja az Iránnal kötött 2015-ös atomalkut. A Fehér Ház azt is bejelentette, hogy az Iránnal üzletelő országokat szankciókkal sújthatják.

Grenell posztja azonnal komoly tiltakozást váltott ki Németországban. Az előző washingtoni német nagykövet, Wolfgang Ischinger azt posztolta válaszul, hogy

A németek szívesen meghallgatják a tanácsokat, de nem utasíthatók semmire.

Andrea Nahles, a szociáldemokrata párt elnöke azt mondta, hogy bár nem dolga a diplomaták okítása, Grenellre mintha ráférne némi gyámkodás.