Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Észak-Korea szabadon engedett három amerikai foglyot

2018.05.09. 15:08 Módosítva: 2018-05-09 15:28:13

Úgy tűnik, jól sikerült Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter látogatása Észak-Koreában, ugyanis amellett, hogy megállapodtak Donald Trump és Kim Dzsongun találkozójának idejéről és helyéről, elérte azt is, hogy szabadon engedjenek három, az országban raboskodó amerikai állampolgárt is  – írja a  Sky News .

Örömmel jelentem, hogy Mike Pompeo külügyminiszter már úton van hazafelé három csodálatos úrral, akikkel mindenki alig várja, hogy találkozhasson. Úgy tűnik jó egészségnek örvendenek.

– írta Twitterén Donald Trump, megerősítve ezzel az NBC keddi értesüléseit, melyek szerint Pompeo nem csak a történelmi találkozó előkészítése miatt ment Észak-Koreába, majd egy másik bejegyzésben azt is elárulta, ottani idő szerint hajnali kettőkor száll majd le a külügyminiszter gépe Washingtontól nem messze, ő pedig ott lesz, hogy fogadja őt és a "vendégeit".

Emellett arra is kitért, hogy sikerült lefixálni a Kim Dzsongunnal való találkozójának helyét és idejét, azt azonban ennél többet azonban egyelőre erről nem tudni.

A három fogoly kiszabadítása mindenképpen nagy siker, Trump ugyanis erről elég óvatosan fogalmazott, újságírói kérdésre is csak annyit mondott, hogy örülne a foglyok szabadon bocsátásának, de nem árulta el, erre mennyi esélyt lát.

A három kiszabadított amerikai közül az 59 éves Tony Kimet tavaly áprilisban fogtak el a phenjani reptéren, mikor el akarta hagyni az országot. Ő kutatóként dolgozott rövid ideig az észak-koreai főváros egyetemén. Kim Hak-songot tavaly májusban tartóztatták le, ő szintén a phenjani egyetemen kutatott, Kim Dong-chult pedig 2016 áprilisában ítélték 10 év börtönre és kényszermunkára kémkedésért és felforgató tevékenységért.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?