Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gránátot akart dobni a British Museumra egy 17 éves lány

2018.05.10. 16:52

Egy fiatal nőt azzal gyanúsítanak, hogy fegyverrel és gránáttal akarta megtámadni a British Museumot és környékét, a támadást pedig az Iszlám Állam egyik tagjával tervelték ki, írja a Guardian a bírósági meghallgatására hivatkozva.

Safaa Boular 2016-ban a Telegramon keresztül megismerkedett az Iszlám Állam egyik tagjával, akihez csatlakozni akart Szíriában. A bírósági dokumentumok szerint együtt akartak támadást elkövetni Szíriában.

Később azonban a kódolt üzenetek megfejtése alapján is Nagy-Britannia lett a célpontjuk. Egy fedett brit ügynök magát az IS egyik harcosának kiadva beszélt a nővel, akinek Boular állítólag azt mondta, hogy csak egy késre és egy autóra van szüksége.

A bíróságon elhangzott, hogy miután a férfit megölték Szíriában, Boular csak még eltökéltebb lett, hogy elköveti a támadást, amihez anyja és nővére is bátorította.

Miután Boulart hivatalosan is azzal vádoltak meg, hogy Szíriába akart menni, a nővérét próbálta rávenni a támadás elkövetésére. A 21 éves másik nő már elismerte, hogy késes támadást tervezett a brit parlament ellen.

Safaa Boular viszont tagadja az ellene felhozott vádakat, a pere folytatódik.