Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oszlik a homály a partra sodort lábfejekkel kapcsolatban

2018.05.10. 17:53

Az elmúlt 11 évben 14 lábfejet sodort cipőstül partra a víz a Csendes-óceán kanadai partjainál. A rejtélyes végtagok 2007-ban tűntek fel először, az utolsó 2016-ban került elő, és valamennyit futócipőben találták. Az eddig előkerült cipők és lábfejek közül 2-2 ugyanahhoz emberhez tartozott.

A rejtély hosszú ideje tartja izgalomban a közvéleményt, az évek alatt számos teória született, de a megnyugtató válasz csak most kezd körvonalazódni.

A hosszú tanácstalanság után most a Guardiannek nyilatkozott egy brit-kolumbiai törvényszéki orvosszakértő, és eloszlatta a sorozatgyilkossággal és az ufótámadással kapcsolatos elméleteket. Ha ugyanis egy lábfejet erőszakkal távolítanak el a testről, az egyértelmű nyomot hagy, ami a boncoláskor akkor is kiderül, ha a csonkolás az érintett halála után történt.

Márpedig a szakértők egyik esetben sem találtak ilyen behatásra utaló jelet.

A feltevés szerint az áldozatok természeti katasztrófák (cunami) vagy baleset folytán kerültek a vízbe. A holttestek bomlását a tengervíz felgyorsította, a lábfejek e folyamat során, maguktól váltak le.

A végtagok 2007 utáni felbukkanása feltehetőleg azzal függ össze, hogy a modern sportcipők talpába egy ideje gyártáskor légbuborékokat préselnek, hogy könnyűek és rugalmasak legyenek. A holttestről leváló lábfejeket a cipők a felszínre emelték, a tengeri áramlatok pedig összesodorták és partra vetették.