Rendőrőrsöket támadtak meg a tálibok, legalább 34 rendőrt megöltek

2018.05.11. 16:53

Rendőrőrsöket támadtak meg tálib szélsőségesek Faráh nyugat-afganisztáni tartományban, írja az MTI. A támadásokban egyes források szerint a biztonsági erők 34, más források szerint 43 tagja vesztette életét.

A fegyveres felkelők már hónapok ellen harcolnak a kabuli kormány és szövetségesei ellen Bala Buluk térségében.  Most csütörtökön két támadást is indítottak rendőrörsök ellen: az egyikben legalább 23 rendőr halt meg és három megsebesült, míg a másik támadásban 11 rendőrt öltek.

A halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert: a Reuters brit hírügynökség legkevesebb 34, a dpa német hírügynökség legalább 41, a TASZSZ orosz hírügynökség legkevesebb 43 halottról számolt be helyi hivatalos forrásokra hivatkozva. A sebesültek számával kapcsolatosan sincs egyetértés: a Reuters három embert említett, a dpa és a TASZSZ egybehangzóan tízet. A biztonsági erők 20 tálib fegyveressel végeztek.

Az afgán biztonsági erők az egész országban heves harcokat vívnak a tálib mozgalommal és az Iszlám Állam terrorcsoporttal, amelyek egyre nagyobb területen aktívak az országban, és a fővárosban, Kabulban is rendszeresen hajtanak végre támadásokat. A szélsőségesek jelentős mértékben fokozták a hatóságok elleni támadásaikat tavaszi hadjáratuk április 25-i meghirdetése óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport