Szilvia
5 °C
16 °C

Rendőrőrsöket támadtak meg a tálibok, legalább 34 rendőrt megöltek

2018.05.11. 16:53

Rendőrőrsöket támadtak meg tálib szélsőségesek Faráh nyugat-afganisztáni tartományban, írja az MTI. A támadásokban egyes források szerint a biztonsági erők 34, más források szerint 43 tagja vesztette életét.

A fegyveres felkelők már hónapok ellen harcolnak a kabuli kormány és szövetségesei ellen Bala Buluk térségében.  Most csütörtökön két támadást is indítottak rendőrörsök ellen: az egyikben legalább 23 rendőr halt meg és három megsebesült, míg a másik támadásban 11 rendőrt öltek.

A halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert: a Reuters brit hírügynökség legkevesebb 34, a dpa német hírügynökség legalább 41, a TASZSZ orosz hírügynökség legkevesebb 43 halottról számolt be helyi hivatalos forrásokra hivatkozva. A sebesültek számával kapcsolatosan sincs egyetértés: a Reuters három embert említett, a dpa és a TASZSZ egybehangzóan tízet. A biztonsági erők 20 tálib fegyveressel végeztek.

Az afgán biztonsági erők az egész országban heves harcokat vívnak a tálib mozgalommal és az Iszlám Állam terrorcsoporttal, amelyek egyre nagyobb területen aktívak az országban, és a fővárosban, Kabulban is rendszeresen hajtanak végre támadásokat. A szélsőségesek jelentős mértékben fokozták a hatóságok elleni támadásaikat tavaszi hadjáratuk április 25-i meghirdetése óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?