Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nicaraguában fegyveresek lőtték az egyetemet elfoglaló diákokat

2018.05.11. 20:02

 Fegyveresek rohamozták meg a nicaraguai főváros, Managua Műszaki Egyetemének az épületét csütörtökön, írja az MTI. A támadásban tüzet nyitottak az egyetem épületére, egy diák életét vesztette és 11-en megsebesültek - közölte pénteken a helyi diákképviselet.

Victor Cuadras, az egyik diákszervezet szóvivője elmondta: az elkövetők civilbe öltözött rendőrök vagy Daniel Ortega elnök marxista Sandinista Nemzeti Felszabadítási Frontjának (FSLN) ífúsági szervezetének a tagjai lehettek.

Az egyetemet diákok foglalták el korábban, őket akarták kiűzni. Hivatalosan ugyanakkor nem erősítették meg a diák halálát. A Canal 15 hírtelevízió viszont egy másik halálesetről is beszámolt, s információi szerint 18-an sebesültek meg a történtek során.

Helyi idő szerint a reggeli órákban támadás érte a szintén diákok ellenőrzése alá került Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua egyetemet is. Szemtanúk szerint az oktatási intézményre leadott lövésektől többen megsebesültek.

"A nicaraguai kormány vadászatot indított a diákság, és a minket támogató emberek ellen. Ez már háború" - mondta Cuadras. Francisco Díaz rendőrfőnök-helyettes a Sandinista rádiónak viszont azt mondta, hamisak a rendőrség állítólagos támadásairól szóló jelentések.