Emília
14 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Nicaraguában fegyveresek lőtték az egyetemet elfoglaló diákokat

2018.05.11. 20:02

 Fegyveresek rohamozták meg a nicaraguai főváros, Managua Műszaki Egyetemének az épületét csütörtökön, írja az MTI. A támadásban tüzet nyitottak az egyetem épületére, egy diák életét vesztette és 11-en megsebesültek - közölte pénteken a helyi diákképviselet.

Victor Cuadras, az egyik diákszervezet szóvivője elmondta: az elkövetők civilbe öltözött rendőrök vagy Daniel Ortega elnök marxista Sandinista Nemzeti Felszabadítási Frontjának (FSLN) ífúsági szervezetének a tagjai lehettek.

Az egyetemet diákok foglalták el korábban, őket akarták kiűzni. Hivatalosan ugyanakkor nem erősítették meg a diák halálát. A Canal 15 hírtelevízió viszont egy másik halálesetről is beszámolt, s információi szerint 18-an sebesültek meg a történtek során.

Helyi idő szerint a reggeli órákban támadás érte a szintén diákok ellenőrzése alá került Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua egyetemet is. Szemtanúk szerint az oktatási intézményre leadott lövésektől többen megsebesültek.

"A nicaraguai kormány vadászatot indított a diákság, és a minket támogató emberek ellen. Ez már háború" - mondta Cuadras. Francisco Díaz rendőrfőnök-helyettes a Sandinista rádiónak viszont azt mondta, hamisak a rendőrség állítólagos támadásairól szóló jelentések.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport