Késes támadás Párizsban, két halott, a rendőrök lelőtték a támadót

000 14U6OQ
2018.05.12. 22:05 Módosítva: 2018.05.12. 22:20

Hírügynökségi jelentések szerint egy férfi késsel a kezében őrjöngött Párizs belvárosában. Nyolc embert szúrt meg, ketten a helyszínen életüket vesztették. Egyelőre nem lehet tudni, miért támadta meg a járókelőket a férfi. A sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak. A támadásra a Rue Saint-Augustinon került sor, ahol egyik étterem a másikat éri, és nagy a nyüzsgés.

Egy Charles Pellegrin nevű újságíró a Twitteren közzétett bejegyzésében azt írta, hogy

Egy előadásról távozóban láttam, hogy az Opera környékén van valami zűr. Igyekeztem közelebb menni, de a rendőrök elküldtek. Csak annyit mondtak, hogy egy őrült négy embert is megkéselt a nyílt utcán.

Az újságíró visszament a színház épületébe, onnan két lövést és szirénák hangját hallotta. Szemtanúkkal is beszélt később, akik megerősítették, hogy négy embert szúrtak le, és hogy a rendőrök lelőtték a támadót. Erről ellentétes jelentések érkeztek, egyes források szerint csak megsebesült és letartóztatták, de ezt nem erősítették meg.

Egy közeli hotelszobából lefotózták a késeléses támadás egyik halottját.
Egy közeli hotelszobából lefotózták a késeléses támadás egyik halottját.
Fotó: Social Media / Reuters

Figyelem!

Egy közeli hotelszobából lefotózták a késeléses támadás egyik halottját.

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Egy másik szemtanú, Fiona Zanetti egy étteremben ült, ahonnan azt látta, hogy az utcán nagy a zűrzavar, valaki véres felsőtesttel rohant el az ablak előtt.

Charles Pellegrin később a Twitteren azt is közölte, hogy a rendőrség nem egyből lőtt, hanem sokkolóval igyekeztek ártalmatlanná tenni a támadót, amikor ez nem járt sikerrel, akkor nyitottak tüzet. Gerard Collomb francia belügyminiszter a Twitteren méltatta a rendőrség higgadt és gyors reakcióját, amellyel a támadót ártalmatlanná tették.

Szemtanúk szerint a merénylő Allahu akbár! kiáltással támadt a járókelőkre, ezért, és mivel a cselekményt az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára (bár ezt a szócsöveként működő Aamák hírügynökségen keresztül tette, és állítását sem bizonyítékkal, sem pedig részletekkel nem támasztotta alá), a francia hatóságok a késelést terrorcselekményként kezeli.

Emmauel Macron francia elnök közölte, hogy országa nem enged a szabadság ellenségeinek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport