Megöltek két európai biciklist Mexikóban

2018.05.13. 13:46

Először balesetnek tűnt, ám most kiderült, hogy gyilkosság áldozata lett Mexikóban egy német és egy lengyel kerékpáros, adta ki még pénteken a mexikói ügyészség. A lengyel férfi halálát a fejét ért nagy erejű ütés okozta, de hogy pontosan milyen eszköztől, nem tudni. A halottkémek először arra gondoltak, hogy végzetes bukása okozta halálát. A német férfit pedig fejbe lőtték, írja az MTI.

A lövedék áthatolt koponyáján, bár először az ő fejsérülését is balesetnek gondolta a hatóság. Az ügyészség közlése szerint semmi esély sincs arra, hogy a hatóság megtalálja a lövedéket, mivel áldozataikkal gyilkosuk, vagy gyilkosaik nem ott végeztek, ahol a holttestekre április végén rábukkantak.

A BBC cikke szerint a hatóságok csak azért kezdtek el rendesebben nyomozni, és írták felül az először balesetnek ítélést, mert az egyik áldozat testvére a helyszínre utazott

A két férfi akkor már vagy egy hete halott volt, amikor megtalálták őket, tetemük oszlásnak indult, ami ugyancsak nehezítette a boncnokok dolgát annak kiderítésében, hogy mi okozta a kerékpárosok halálát.

Az egyik férfi holttestét 40 méterre az úttól találták meg, a másik holttestet pedig 8 nappal később fedezték fel. A helyi ügyészség első körben azt állította, minden jel arra utal, hogy baleset volt, míg a megölt német férfi testvére azt írta Facebookon, amikor megérkezett a helyszínre megtudta, hogy, a lengyel férfit lefejezték, és a lába is hiányzott. 

A hatóságok most már azt gondolják, a két férfit április 19-e és 20-a között támadhatták meg.

A két áldozat nagy valószínűséggel Holger Franz Hagenbusch és Krzysztof Chmielewski, mivel ők szerepelnek az eltűntek listáján. Ugyanakkor biztos azonosításuk végett a hatóságok DNS-vizsgálatba kezdtek. A rendőrség feltevése szerint rablógyilkosság történhetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport