Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Szíriából visszatért dzsihadista család robbantott egy indonéz rendőrsnél

2018.05.14. 08:58

Ismét egy család követett el öngyilkos merényletet Indonéziában hétfőn, az ország második legnagyobb városa, Surabaya egyik rendőrörse ellen. Hat civil és négy rendőr megsebesült, írja az MTI.

A merényletet egy öttagú család követte el. A család tagjai két motorkerékpáron érkeztek és egy rendőrségi ellenőrzőpontnál működésbe hozták a náluk lévő robbanószerkezetet. Velük volt a nyolcéves gyerekük is, ő túlélte a robbanást.

Vasárnap a városban három templomnál szinte egyszerre, közvetlenül a reggeli istentisztelet előtt követtek el merényletet, 13 ember meghalt. Az elkövetők egy, az Iszlám Állam oldalán harcoló család tagjai voltak, és nemrégiben tértek vissza Szíriából. Az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiuk egy motorbiciklit használt, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányukkal együtt robbantotta fel magát. Az Iszlám Állam a szervezet a szócsöveként működő Aamák hírügynökségen keresztül tudatta, hogy ők állnak a támadás mögött.

Szakértők szerint mintegy 1100 indonéziai tért vissza Szíriából, ahova az Iszlám Állam dzsihadista szervezet oldalán mentek harcolni. Már korábban figyelmeztettek arra, hogy a visszatérő fegyveresek komoly veszélyt jelentenek majd a társadalomra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport