Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lelőttek egy újságírót Mexikóban

2018.05.16. 05:30

Agyonlőttek egy rádiós műsorvezetőt kedden Mexikó déli részén, írja az MTI. Juan Carlos Huerta a harmincötödik újságíró, akit megöltek az elmúlt öt évben, idén ez már a negyedik hasonló eset volt.

Tabasco állam főügyésze, Fernando Valenzuela elmondta, a támadók autójukkal megállásra kényszerítették a férfi kocsiját, majd egyikük kiugrott és két lövéssel agyonlőtte Huertát, majd elmenekültek a helyszínről. Az eset Villahermosa városában történt, amikor Huerta éppen elindult otthonról.

Arturo Nunez tabascói kormányzó szerint semmi nem utal arra, hogy Huertát rablótámadás érte volna.

Nyilvánvalóan végezni akartak vele

– tette hozzá a kormányzó, aki az újságíró barátja volt.

A 30 éves újságírói tapasztalattal rendelkező Huerta népszerű rádiós és tévés hírműsorokat vezetett.

Jan-Albert Hootsen, a Bizottság a Mexikói Újságírók Védelmére elnevezésű szervezet egyik képviselője „gyors, hiteles és alapos nyomozást” sürgetett. A Twitteren azt írta, hogy Mexikóban idén már legalább két olyan újságíró-gyilkosság történt, ami „közvetlenül kapcsolatba hozható volt” az áldozatok munkájával.

A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) adatai szerint 2017-ben Mexikó volt a világ legveszélyesebb helye a sajtóban dolgozók számára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?