Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump szerint is bizonytalan a találkozója Kim Dzsongunnal

2018.05.16. 20:42 Módosítva: 2018-05-16 20:53:46

Donald Trump amerikai elnök szerdán megerősítette, jelenleg nem tudni, hogy sor kerül-e a június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozójára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel – írja az MTI.

Trump hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez, arról pedig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak Phenjan felől, hogy lemondanák a találkozót, ha továbbra is ezt követelik Észak-Koreától.

John Bolton, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója Fox News Radio műsorában elmondta, az esélyek még mindig a csúcstalálkozó megtartása mellett szólnak, de azt ő is kiemelte, hogy nem visszakoznak a találkozó célját illetően.

Tegnap írtunk arról, hogy Észak-Korea beszüntette a magas szintű párbeszédet Dél-Koreával, miután bedühödtek egy katonai gyakorlat miatt, amivel akár a Trumppal való történelmi találkozó is elbukhat. Phenjan szerdán aztán ismét a találkozó lemondásával fenyegetőzött, ezúttal arra az esetre, ha az Egyesült Államok továbbra is a teljes denuklearizációt követeli.