Trump szerint is bizonytalan a találkozója Kim Dzsongunnal

2018.05.16. 20:42 Módosítva: 2018.05.16. 20:53

Donald Trump amerikai elnök szerdán megerősítette, jelenleg nem tudni, hogy sor kerül-e a június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozójára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel – írja az MTI.

Trump hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez, arról pedig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak Phenjan felől, hogy lemondanák a találkozót, ha továbbra is ezt követelik Észak-Koreától.

John Bolton, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója Fox News Radio műsorában elmondta, az esélyek még mindig a csúcstalálkozó megtartása mellett szólnak, de azt ő is kiemelte, hogy nem visszakoznak a találkozó célját illetően.

Tegnap írtunk arról, hogy Észak-Korea beszüntette a magas szintű párbeszédet Dél-Koreával, miután bedühödtek egy katonai gyakorlat miatt, amivel akár a Trumppal való történelmi találkozó is elbukhat. Phenjan szerdán aztán ismét a találkozó lemondásával fenyegetőzött, ezúttal arra az esetre, ha az Egyesült Államok továbbra is a teljes denuklearizációt követeli.