Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Félelmetes tornádó pusztított Németországban

2018.05.17. 12:23

Szerda este F1-es erősségű tornádó alakult ki Németország nyugati részén, a holland határhoz közel - számolt be az Időkép.hu félelmetes videók kíséretében. Így nézett ki a tornádó Lobberich közelében:

Németországban erős zivatarok tomboltak, több régióból is tettek bejelentést tornádóról.  Viersen közelében egy lakott területeken átvonuló tornádóról is egészen közeli videót készítettek:

Több felvétel is született a tornádóról, ami óriási károkat hagyott maga után. Fákat csavart ki a helyéről, járhatatlanná téve az útszakaszokat, a közutakat le kellett zárni, több mint ötven otthon megsemmisült.

Extrém mennyiségű csapadék, jégeső és orkán erejű szél kísérte a tornádót. Radar-reflektivitás alapján óránként több száz milliméter csapadékot ontott magából a vihar, a megfigyelésekhez nyilvántartott skálán majdnem elérte a legerősebb fokozatot.

Idén már ez a 6. tornádó, amit feljegyeztek Németországban, és évente (májustól szeptemberig) átlagosan 30-60 tornádó szokott kialakulni a német tájakon - írja az Időkép.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?