Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt egy kétéves kislány, miután migránsokat üldöztek a belga rendőrök

2018.05.18. 10:24

Meghalt egy kétéves kislány, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy migránsokkal teli kisteherautót Belgiumban - írta az MTI.

Frederic Bariseau, Tournai városának ügyésze közölte:

a kislányt a kocsiban találták, és a kórházba vezető úton halt meg, de nem a rendőrségi akció következtében vesztette életét.

Az ügyész szerint

a rendőrök használták ugyan fegyvereiket, hogy a járművet feltartóztassák, de emiatt senki sem sérült meg.

A boncolás fog választ adni arra, hogy mi okozta a halálát.

Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket.

Szemtanúk azt mondták, hogy a kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt.

A helyi sajtó szerint az üldözés a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kisteherautóban 26 felnőttet és 4 gyereket találtak. Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt.

Az illegális bevándorlók Irakból, Afganisztánból és Iránból származtak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most a csoport többi tagjával együtt Nagy-Britanniába akartak eljutni.