Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lennének ilyen durvák az iskolai vérfürdők, ha fegyvert kapnának a tanárok

2018.05.20. 23:27

Ha felfegyvereznék a tanárokat, az visszaszoríthatná az iskolai lövöldöző diákokat, mivel négy vagy öt fegyver nézne szembe eggyel – mondta egy vezető texasi politikus.

A republikánus Don Patrick minderről két nappal azután beszélt, hogy 10 embert meggyilkoltak a Santa Fe Középiskolában, aminek fegyveres őre van. Patrick korábban arról beszélt, hogy az iskoláknak túl sok bejárata és kijárata van, és az épületek alaptervét alaposan át kéne gondolni.

A tanárok felfegyverzése nem új gondolata. A február 14-i floridai iskolai lövöldözés után Donald Trump azt javasolta, hogy adjanak bónuszt a tanároknak, ha fegyvert hordanak maguknál. Később a Twitteren sietett tisztázni, hogy ő csak a tanárok legjobb 20 százalékának adna fegyvert, és közülük is csak azoknak, akiknek katonai múltjuk van, vagy különleges képzésen vettek részt.

Patrick a CNN-nek azt mondta: egy fegyverest a leghatékonyabban fegyverrel lehet megállítani.

De még ennél is jobb, ha négy vagy öt fegyver jut egy fegyverre.

– mondta Patrick, akiről köztudott, hogy pártolja a fegyvertartást. Korábban az ABC műsorában, a This Weekben arról beszélt, hogy az erőszak kultúrája miatt van annyi lövöldözés az iskolákban.

Értéktelenné tettük az életet az abortusszal, a családok szétszakításával, az erőszakos filmekkel, és főleg az erőszakos videojátékokkal. [...] A fegyverek megállítják a bűnözést.

(BBC News)