Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

23 évig egyszer sem használta a rendőrségnél a fegyverét az amerikai iskolában meglőtt biztonsági

2018.05.21. 13:25

Sokatmondó részletek derültek ki John Barnesról, arról az iskolai biztonsági őrről, aki súlyosan megsebesült a legutóbbi iskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. A New York Times cikkéből kiderül, hogy Barnes 23 évig szolgáltata a houstoni rendőrséget, járőrözött a legveszélyesebb területeken és vezetett nyomozásokat a városban, de több mint két évtized alatt egyszer sem kellett használnia a fegyverét. Alig négy hónapja dolgozott a Santa Fe-i középiskolában, amikor egy 17 éves diák tűzet nyitott. és egy shotgunnal megsebesítette a karját.

John Barnes
John Barnes

Barnes édesapja szerint a férfi másik társának azt mondta, hogy hagyja csak ott, inkább segítsen menekülni a diákokon. A férfi később visszatért és átkötözte a sebeit. Barnes jobb karját teljesen szétlőtte a 17 éves támadó és olyan súlyosan megsérült, hogy kétszer is leállt a szíve. Az állapota továbbra is kritikus, és lehet a jobb karja mellett a veséjét is elveszti.

Barnes 23 év szolgálat után nemrég vonult nyugdíjba, hogy egy kevésbé stresszes munkára válthasson, közelebb lehessen a családjához és több időt tölthessen a gyerekeivel. Ennek ellenére nevelőapja szerint Barnes több kollégájával már korábban készült arra, ha esetleg lövöldözés törne ki az 1400 diákok számláló középiskolában. Még a célzást is gyakorolta, hogy ha esetleg szükség lesz rá, akkor ne hibázzon.

A 17 éves Dimitrios Pagourtzis három napja nyitott tüzet egy texasi középiskolában. A támadásban kilenc diák és egy tanár meghalt, rengetegen megsérültek, köztük a diák segítségére siető John Barnes is.