23 évig egyszer sem használta a rendőrségnél a fegyverét az amerikai iskolában meglőtt biztonsági

2018.05.21. 13:25

Sokatmondó részletek derültek ki John Barnesról, arról az iskolai biztonsági őrről, aki súlyosan megsebesült a legutóbbi iskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. A New York Times cikkéből kiderül, hogy Barnes 23 évig szolgáltata a houstoni rendőrséget, járőrözött a legveszélyesebb területeken és vezetett nyomozásokat a városban, de több mint két évtized alatt egyszer sem kellett használnia a fegyverét. Alig négy hónapja dolgozott a Santa Fe-i középiskolában, amikor egy 17 éves diák tűzet nyitott. és egy shotgunnal megsebesítette a karját.

John Barnes
John Barnes

Barnes édesapja szerint a férfi másik társának azt mondta, hogy hagyja csak ott, inkább segítsen menekülni a diákokon. A férfi később visszatért és átkötözte a sebeit. Barnes jobb karját teljesen szétlőtte a 17 éves támadó és olyan súlyosan megsérült, hogy kétszer is leállt a szíve. Az állapota továbbra is kritikus, és lehet a jobb karja mellett a veséjét is elveszti.

Barnes 23 év szolgálat után nemrég vonult nyugdíjba, hogy egy kevésbé stresszes munkára válthasson, közelebb lehessen a családjához és több időt tölthessen a gyerekeivel. Ennek ellenére nevelőapja szerint Barnes több kollégájával már korábban készült arra, ha esetleg lövöldözés törne ki az 1400 diákok számláló középiskolában. Még a célzást is gyakorolta, hogy ha esetleg szükség lesz rá, akkor ne hibázzon.

A 17 éves Dimitrios Pagourtzis három napja nyitott tüzet egy texasi középiskolában. A támadásban kilenc diák és egy tanár meghalt, rengetegen megsérültek, köztük a diák segítségére siető John Barnes is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport