Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Afrikai menekülteket mentettek ki a tengerből Brazíliánál

2018.05.21. 07:44

Több mint kéttucatnyi afrikai menekültet mentettek ki halászok a tengerből Brazília északkeleti partjainál. A menekültek Szenegálból, Nigériából, Guineából, Sierra Leonéból, és a Zöldfoki-szigetekről érkeztek, de Volt velük két brazil is. 

A G1 hírportál szerint a menekültek heteket töltöttek a vízen. A bárkájuk sodródott a tengeren, amikor rájuk találtak. A kiszáradt utasokat a hatóságok látták el élelemmel és elsősegéllyel. Egy sportlétesítményben kaptak ideiglenes szállást. A szövetségi rendőrség vizsgálja, hogy nem követtek-e el bűncselekményt a menekültek ellen, mivel az embercsempészek gyakran kizsákmányolják a menekülteket.

Évente több tízezren indulnak el Afrikából és a Közel-Keletről, hogy embercsempészek hajóin jussanak el Európába. Nagyon ritka, hogy az illegális menekültek végül Brazíliában kötnek ki.

(MTI)