Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a japán hegymászó, aki elfagyott ujjakkal akarta megmászni a Mount Everestet

2018.05.21. 12:41

Hétfőn meghalt az a japán hegymászó, akinek egy korábbi expedíció során kilenc ujjbegye elfagyott, és amputálni kellett őket. Ő volt a második, aki az idei szezonban életét vesztette. A 36 éves Kuriki Nobukazu a második alaptáborbeli sátrában, 7400 méteres magasságban halt meg.

A turizmusért felelős köztisztviselő, Gyanendra Shrestha elmondta, hogy a férfi tetemét a serpák találták meg. A haláleset pontos körülményeit még nem sikerült tisztázni, mert gyenge az összeköttetés a magasabban fekvő táborokkal.

Kuriki hétszer próbálta megmászni a Mount Everestet, de egyszer sem járt sikerrel. 2012-ben két napot töltött egy hólyukban, 8230 méter magasságban. Mivel a hőmérséklet mínusz 20 Celsius-fok alá esett, amputáltatnia kellett az elfagyott ujjbegyeit.

A márciusban kezdődött hegymászószezonban Nepál 340 külföldi turistának engedélyezi, hogy megmásszák a Mount Everestet.

(Reuters)