Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlőtt a rendőrség 12 tüntetőt Indiában

2018.05.22. 17:35

Agyonlőtt a rendőrség kedden Indiában 12 tüntetőt, akik egy bányaüzem bezárását követelték a környezetvédelmi okokból – írja az MTI az AFP francia hírügynökség nyomán.

Az ötezer demonstráló a rendőrök tüzelése előtt felgyújtott több száz gépkocsit, kövekkel dobálta a hatóság embereit és kormányzati irodákat támadt meg. A rendőrök előbb gumibotokkal és könnygázzal próbálták megfékezni a zavargókat, de sikertelenül. Ezután használtak éles lőszert.

A zavargás az ország déli részén, Tuticorin városában történt. A szóban forgó bányaüzem a Sandlite Copper nevű rézércolvasztó, amely a Vedanta brit bányaipari óriáscég leányvállalata. 2013-ban rövid időre állítólagos gázszivárgás miatt bezárták, ám bírósági döntés eredményeként folytathatta működését. Az üzem jelenleg karbantartási munkák miatt nem termel.

Környezetvédők légszennyezés mellett a talaj mérgezésével is vádolják a vállalatot.