Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Denevérek terjesztette vírustól haltak meg tízen Indiában

2018.05.22. 09:31 Módosítva: 2018-05-22 12:11:29

Legalább 10 ember halálát okozta Dél-Indiában a Nipah-vírus, két fertőzött válságos állapotban van. További csaknem száz ember számára karantént rendeltek el, mert kapcsolatba kerültek az áldozatokkal - jelentette a helyi hatóságokra hivatkozva az MTI.

A dél-indiai Kerala térségében feljegyzett halálos áldozatok közül hárman egy család tagjai voltak, akiket gyaníthatóan azok a denevérek fertőzhettek meg, amelyek nemrég ellepték az otthonuk közelében lévő kutat. A hatóságok a kutat azóta lezárták, és kiürítették a környékét. A halálos áldozatok között van egy ápolónő is, aki a betegek gondját viselte.

A Nipah-vírust gyümölcsevő denevérek terjesztik, és az esetek 70 százalékában a fertőzés halálos kimenetelű. A betegség először 1998-ban bukkant fel Malajziában, nevét arról a régióról kapta, ahol megjelent. emberről emberre is terjedhet, és agyvelőgyulladást, illetve kómát idézhet elő. A Nipah-vírusos fertőzésre jelenleg nincs gyógyszer.

A betegség most harmadik alkalommal jelent meg Indiában. A vírus eddig legtöbbször Bangladesben pusztított, ahol 2001 óta több mint 100 ember halálát okozta.