Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viharos időben akarta megmászni a Half Dome-ot, szörnyethalt

2018.05.23. 11:59

Meghalt egy túrázó a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban, amikor lezuhant a park emblematikus sziklájáról, a híres Half Dome-ról, írja az MTI.

A férfi egy társával kapaszkodott fel hétfőn a 2690 méteres magaslatra viharos időjárási körülmények között. Mászás közben azonban megcsúszott, és a mélybe zuhant. A szerencsétlenül járt emberről csak annyit közöltek, hogy külföldi.

A Félkupola csúcsához vezető út egyik szakaszát 120 méteren keresztül rögzített kábelekbe kapaszkodva lehet megtenni, így a szinte függőleges mászáshoz nincs szükség különleges sziklamászó kötelekre.

A Nemzeti Park Szolgálat (NPS) online közleményben figyelmeztet az évente több ezer turista által megtett 23 kilométeres túra nehézségeire, és arra is, hogy viharfelhők gyülekezése esetén, vagy ha nedves a talaj, a látogatók ne kíséreljenek meg feljutni a hegyre. A meredek gránit sziklafalairól és dübörgő vízeséseiről híres Yosemite-parkot évente több mint hárommillió turista keresi fel.