Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Súlyosan bántalmazták a malacokat egy angol farmon

2018.05.23. 09:42

Felkavaró felvételek láttak napvilágot szerdán egy állatvédő csoport jóvoltából, akik rejtett kamerákat szereltek fel egy angliai farmon, a videókon pedig jól látszik, hogy több alkalmazott súlyosan bántalmazta a disznókat – írja a Sky News.

Az Animal Equality nevű csoport egy bejelentést követően szerelte fel a kamerákat, így derült ki, hogy az állatokat rendszeresen rugdossák, rájuk csapják az ajtókat és vasvillákkal szurkálják őket. A kamerák egy olyan esetet is rögzítettek, mikor egy malac annyira rossz állapotban volt, hogy meg sem tudott mozdulni, de ahelyett, hogy segítettek volna rajta, csak bedobták egy karámba, ahol tovább ütötték. Az állat később sem kapott semmilyen orvosi ellátást, 48 óra elteltével pedig végül agyonlőtték.

Meg vagyunk döbbenve az érintettek tettei miatt, a tetteik egyáltalán nem vágnak egybe azzal, amit képviselünk. Számunkra a malacaink jóléte a legfontosabb.

– nyilatkozta a farmot üzemeltető Godfrey család, hozzátéve azt is, hogy a belső vizsgálat során sikerült megtalálni a négy elkövetőt, akiket azonnali hatállyal elbocsátottak.

Az ügyben nyomozás indult, ugyanis az állatkínzás az Egyesült Királyságban is törvénybe ütközik, a Cambridge-i Egyetem állatjóléti professzora pedig arra mutatott rá, hogy az elmúlt években egyre gyakoribbak az ilyen esetek, pedig korábban kimondottan jó volt a helyzet az országban.

Ez az ügy szintén sokat árthat azoknak a törekvéseknek, hogy visszaállítsák Nagy-Britannia vezető szerepét az állatok jólétének tekintetében, hiszen rámutatott arra, hogy továbbra sem lehet biztosan tudni, hogy a boltban megvehető hús honnan jön, és hogy bántak az állatokkal. Egy farmer szerint a tojásokéhoz hasonló osztályozási rendszerre lenne szükség, így ugyanis egyértelműen lehetne látni, hogy az állatokat életük során ketrecben, vagy a szabad ég alatt tartották-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?