Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Macron pártjának székháza elé akarták borítani a kukásautóból a szemetet

2018.05.25. 13:40

Előállítottak pénteken Párizsban két szemétszállítót a fővárosi önkormányzat hajnalban ellopott egyik kukásautójában. A gyanúsítottak a kamionból a szemetet Emmanuel Macron államfő pártjának, a Köztársaság lendületbennek (LREM) a székháza előtt próbálták meg kiönteni.

Az ellopott kukásautót délelőtt fél 10-kor vették észre a rendőrök az Avenue de l'Opéra nevű sugárúton, nem messze az LREM székházától, és a környéket azonnal teljesen lezárták. A rendőrség szerint a járművet hajnalban Párizs északi részén, a XVIII. kerületben lopták el.

Az előállítással párhuzamosan több mint száz szemétszállító, vasutas és energetikai dolgozó megpróbált bejutni a kormánypárt székházába, amely a párizsi operaház közelében található, írja az MTI.

A közalkalmazottak kedden tartottak országos tiltakozónapot a közszféra jövőre tervezett reformja ellen, és ennek folytatásaként a tiltakozóknak sikerült is rövid időre bejutniuk az LREM-nek a Párizs II. kerületében, az operaházhoz közeli Saint-Anne utcában található székházába, ahol kikapcsolták az áramot és lezárták a vizet, majd távoztak.

Az akciót a CGT szakszervezet szervezte „a közszféra megvédésére."