Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az izraeli légierő a Hamász állásait bombázta a Gázai övezetben

2018.05.27. 07:49

Az izraeli légierő a radikális Hamász palesztin szervezet állásait bombázta a Gázai övezetben szombat este. Az MTI azt írja, hogy a palesztin biztonsági szolgálatok szerint a támadott célpontok egyike a Hamász fegyveres szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak a létesítménye volt a déli fekvésű Rafahban. Egy másik célpont Hán-Junisztól nyugatra volt. Halottakról vagy sebesültekről egyelőre nem tudni. 

 

Az izraeli hadsereg közölte: a harci repülők "katonai célokat" bombáztak az övezet déli részén, míg a központi térségben történt állítólagos légicsapásokat nem erősítette meg. A közlés szerint a támadások megtorló intézkedések voltak palesztinok tiltott határátlépései miatt az övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésen.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek elvesztése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 117 palesztin vesztette életét, és 13 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken.

Az izreaeli hadsereg emellett szombaton közölte azt is, hogy a másik palesztin területen, a megszállt Ciszjordániában egy csütörtöki bevetésen megsebesült katona belehalt sebesüléseibe. A 20 éves Ronen Lubarsky a szombat reggeli órákban hunyt el. Az izraeli sajtó úgy tudja, egy gránit lappal találták el a fején a katonát.