Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Az izraeli légierő a Hamász állásait bombázta a Gázai övezetben

2018.05.27. 07:49

Az izraeli légierő a radikális Hamász palesztin szervezet állásait bombázta a Gázai övezetben szombat este. Az MTI azt írja, hogy a palesztin biztonsági szolgálatok szerint a támadott célpontok egyike a Hamász fegyveres szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak a létesítménye volt a déli fekvésű Rafahban. Egy másik célpont Hán-Junisztól nyugatra volt. Halottakról vagy sebesültekről egyelőre nem tudni. 

 

Az izraeli hadsereg közölte: a harci repülők "katonai célokat" bombáztak az övezet déli részén, míg a központi térségben történt állítólagos légicsapásokat nem erősítette meg. A közlés szerint a támadások megtorló intézkedések voltak palesztinok tiltott határátlépései miatt az övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésen.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek elvesztése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 117 palesztin vesztette életét, és 13 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken.

Az izreaeli hadsereg emellett szombaton közölte azt is, hogy a másik palesztin területen, a megszállt Ciszjordániában egy csütörtöki bevetésen megsebesült katona belehalt sebesüléseibe. A 20 éves Ronen Lubarsky a szombat reggeli órákban hunyt el. Az izraeli sajtó úgy tudja, egy gránit lappal találták el a fején a katonát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!