Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lelőtt egy 20 éves lányt az amerikai határőr

2018.05.27. 13:07

Eddig tisztázatlan körülmények között fejbe lőtt egy 20 éves guatemalai bevándorlót egy amerikai határőr Texasban - írja a Guardian. Az eset még szerdán történt, a lány, Claudia Patricia Gómez Gonzáles a helyszínen meghalt. 

Claudia a családja szerint azért akart az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozva összeszedje a pénzt az egyetemi tanulmányaira. A lány édesanyja a helyi sajtónak azt mondta, hogy a családjának nem volt pénze arra, hogy a könyvelőként végzett lány egyetemi taníttatását fizessék, a közelükben pedig nincs nagyon munkalehetőség, Claudia ezért próbált meg az Egyesült Államokba szökni több guatemalai állampolgárral együtt.

Hogy miért lőtte le a lányt a határőr, aki az illegálisan átlépő csoportot megállította, az egyelőre nem tisztázott, a határőrség annyi árult el, hogy a csoport tagjai ellenálltak és megtámadták őt valamilyen tompa tárggyal. Az ügyben az FBI is nyomoz, a határőrt pedig a vizsgálat idejére felfüggesztették. 

A lány anyja a sajtónak azt nyilatkozta, nem érti, miért lőtték le a lányát, és csak azt szeretné, ha hazaküldenék neki Claudia holttestét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?