Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas tűz volt a legnagyobb német vidámparkban

2018.05.27. 10:22 Módosítva: 2018-05-27 11:01:29

Óriási, 15 méteres lángokkal égtek a hullámvasutak és épületek a németországi Europa-Park vidámparkban szombat este. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, de azt több száz tűzoltónak sikerült eloltania vasárnap reggelre. Az esetben két dolgozó és hét tűzoltó könnyebben megsérült.

A délnyugat-németországi Rust városában lévő Europa-Park Németország legnagyobb és Európa második leglátogatottabb vidámparkja, amely évente több mint ötmillió vendéget fogad.

Innen szombat kora este jelezték a tűzoltóknak, hogy kigyulladt egy raktárépület, a tűz pedig hamarosan két, a raktár közelében lévő hullámvasútra is átterjedt, amelyek gyakorlatilag megsemmisültek a tűzben. A tűzről több látogató is készített felvételetek. 

Amikor felcsaptak a lángok, a parkban több mint 25 ezer vendég tartózkodott. Szombat este a tűz miatt mindenkit evakuáltak, a park viszont vasárnap már újra megnyílt.