Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Francia állampolgárságot kap az életmentő párizsi pókember

2018.05.28. 12:13

Francia állampolgárságot kap és önkéntes tűzoltó lesz az a mali férfi, Mamoudou Gassama, aki két nappal ezelőtt megmentett egy balkonról lógó gyereket Párizsban – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron köztársasági elnök.

Az államfő a Facebook-oldalán közölte, hogy minden hivatalos papírmunkát elvégeznek.

A férfi szombaton Párizsban vette észre, hogy egy ház balkonján egy gyerek csimpaszkodik. Az épület külső falán mászott fel a negyedik emeletre, és megmentette a lezuhanástól a négyéves kisfiút. A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint hárommillióan látták. 

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. Mamoudou Gassama barátaival egy görög étteremben focimeccset nézett, amikor kiáltásokat hallott az utcáról.

Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem, és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról

– mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak. „Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baja essék. Odafutottam, és felmértem, mi lehet a megoldás (...) hála Istennek megmentettem” – tette hozzá a fiatalember, aki néhány pillanat alatt eldöntötte, hogy nincs más megoldás, mint felmászni a gyerekért.

A gyerek apját a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.