Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Francia állampolgárságot kap az életmentő párizsi pókember

2018.05.28. 12:13

Francia állampolgárságot kap és önkéntes tűzoltó lesz az a mali férfi, Mamoudou Gassama, aki két nappal ezelőtt megmentett egy balkonról lógó gyereket Párizsban – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron köztársasági elnök.

Az államfő a Facebook-oldalán közölte, hogy minden hivatalos papírmunkát elvégeznek.

A férfi szombaton Párizsban vette észre, hogy egy ház balkonján egy gyerek csimpaszkodik. Az épület külső falán mászott fel a negyedik emeletre, és megmentette a lezuhanástól a négyéves kisfiút. A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint hárommillióan látták. 

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. Mamoudou Gassama barátaival egy görög étteremben focimeccset nézett, amikor kiáltásokat hallott az utcáról.

Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem, és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról

– mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak. „Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baja essék. Odafutottam, és felmértem, mi lehet a megoldás (...) hála Istennek megmentettem” – tette hozzá a fiatalember, aki néhány pillanat alatt eldöntötte, hogy nincs más megoldás, mint felmászni a gyerekért.

A gyerek apját a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.