Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolumbiában lelőttek 11 gerillát

2018.05.28. 18:34

Kolumbiában a hadsereg lelőtt 11 olyan baloldali gerillát, aki elutasította a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a kormány békekötését, és folytatja fegyveres tevékenységét - jelentette be az ország védelmi minisztere hétfőn.

Az MTI szerint a rajtaütést a déli Caquetá tartományban, vasárnap hajtották végre olyan fegyveresek ellen, akik nem fogadták el a FARC és a kormány között született békemegállapodást, amely több évtizedes harcoknak vetett véget 2016-ban.

A gerillák úgynevezett hetedik frontjának tagjaival végeztek a katonák. A tizenegy lelőtt harcoson kívül kettőt megsebesítettek. Ezt a csoportot a Cadete (hadapród) álnevű férfi vezeti, és zsarolásból, kábítószer-csempészetből tartja fenn magát.

Kolumbiában a katonaság szerint még mintegy 1200 olyan gerilla lehet, aki nem csatlakozott a békéhez, és kivált a FARC-ból. Több tartományban veszélyeztetik a rendet. Rajtuk kívül létezik egy még aktív gerillaszervezet is, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN).